Vores historie

1973 – Yakima, Washington USA

Yakima Industries er grundlagt af Otto og Jeanne Lagervall i Yakima, Washington. En opfinder og paddlesportsentusiast - Otto laver håndlavede fodbøjler til kanoer og kajakker. (Hans første bemærkelsesværdige bedrift: Opfindelsen af

1979 – Steve og Don

Da Steve Cole og Don Banducci købte Yakima Industries, var det bare en lille maskinbutik i Yakima, Washington. Som kajaksejlere og cyklister så disse to pionerer en bedre og større fremtid for at bære fritidsudstyr. De flyttede Yakima Industries til ørkenen Arcata i Californien og påtog sig missionen at holde udstyret ovenpå bilerne og vennerne indeni bilerne.

1984 – OL i Los Angeles

Yakimas løfte - Uanset din destination eller eventyr hjælper Yakima med at få dig, dine venner og alt dit udstyr derhen, så du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget - at skabe minder for livet - holder stik, da de byggede aerodynamiske vindskærme for alle racer-køretøjer i sommeren 1984 i Los Angeles.

Som et kun fem år gammelt firma var Yakima også den officielle stativleverandør til 7-Eleven Cykelholdet, der vandt ni guldmedaljer.

1995 – Cykel

SteelHead, Yakimas første låsende gaffel-cykelholder indføres.

1995 – Q Tower

Yakima flytter sit hovedkvarter fra Californien til Oregon. Med denne overgang kommer to løfter: Hold venner i biler og hold Portland underligt.

2005 – Portland, Oregon USA

Yakima moves its headquarters from California to Oregon. With this transition comes two vows: keep friends in cars and keep Portland weird.

2008 – Flugtag

Dette er året, hvor HoldUp og SwingDaddy, de nye stativer til anhængertræk, blev frigivet til offentlig og kritisk anerkendelse. Det er også året, hvor Yakima ingeniører steg 62 fod op i luften for at vinde Red Bull Flugtag i Portland, og endte i historiebøgerne, såvel som i Willamette floden.

2010 – Whispbar, Prorack og Kemflo

Kemflo-koncernen køber officielt Yakima samt New Zealands Whispbar og Prorack. Alle tre mærker begynder officielt at sælge i Nordamerika, Australien og New Zealand

2018 – I dag

Yakima USA og Yakima Australia eksisterer som søsterselskaber. Yakima USA fortsætter med at producere de fleste laststyringssystemprodukter, mens Yakima Australia udvikler Yakima off-road produkter. Mærkerne Yakima, Whispbar og Prorack sælges i Nordamerika, Europa, Australien, New Zealand, Sydafrika og Mellemøsten.